Minecraft skins

Minecraft skins

Alles over Minecraft Skins en Texture Packs op MinecraftBase.nl

Lees dit artikel om te leren hoe jij jouw personage er anders uit kunt laten zien in Minecraft. Hiervoor gebruiken we custom skins. Je kunt hiermee jouw uiterlijk in het spel veranderen. Het werkt zowel online als offline. Er bestaan vele sites waarop je een eigen uiterlijk kunt ontwerpen of al gemaakte varianten kunt downloaden. We zullen je een aantal goede sites geven waar je een hoop mooie skins kunt vinden. Je kunt skins downloaden, zelf nieuwe maken of skins met vrienden delen. Met de handleiding skins aanpassen kun je te weten komen hoe je skins kunt veranderen.

Wat is een Minecraft skin?

Er zijn twee mogelijkheden.

  • Of het is een texture, die over jouw karakter wordt geplakt. Het is om deze reden dat er ook wel van texture packs gesproken wordt. De skin of huid van je mannetje wordt onderverdeeld in de verschillende vlakken, waaruit hij bestaat. Je mag slechts in het secundaire gedeelte van het hoofd kiezen voor transparante vlakken. Je kunt daar bijvoorbeeld ook een bril of iets dergelijks op je karakter zetten. Bij een avatar skin mag je geen doorschijnende kleuren kiezen. Offline mag dat wel.
  • Er kan ook naast het uiterlijk van je karakter ook mee gerefereerd worden aan textures in een wereld. Bijvoorbeeld het uiterlijk van blokken, objecten of mobs. Sinds de update van 10 november 2010, namelijk Alpha 1.2.2, wordt het ondersteund om dit soort textures aan te passen. Je kunt dan ook een hoop leuks vinden op internet.

Overzicht van sites waar je Minecraft skins kunt downloaden

Hier hebben we geprobeerd zoveel mogelijk sites te verzamelen, die vette skins aanbieden. We hebben de websites onververdeeld in sites waar je alleen textures kunt downloaden en sites waar je ook zelf skins kunt maken of aanpassen.

Kijk hier om skins voor je avatar te downloaden. Hier om dit soort skins te veranderen: Skin editors. En hier voor het aanpassen van het uiterlijk van andere dingen: Texture packs.

Het installeren

Na het downloaden moet je de skins nog installeren voor je ze kunt gebruiken. Kijk hier hoe je dat moet doen: handleiding skin veranderen. We vertellen er alles over hoe je jouw uiterlijk kunt veranderen en hoe je het vervolgens moet installeren. Je kunt wel Minecraft skins maken zonder account, maar je kunt ze dan niet installeren. Dat is iets om rekening mee te houden. Minecraft kopen? Lees hier dan meer.

Het uploaden van je eigen Minecraft skins

Nadat je een vette skin hebt gemaakt kun je hem op de sites, die we hierboven noemden, uploaden. Maar wij vinden het ook leuk als je een link met een door jouw gemaakte skin hier achter laat middels het reactieformulier. Laat maar eens zien hoe tof jij Steve eruit kan laten zien. Vergeet je niet in te schrijven voor de Minecraft nieuwsbrief, dan blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste skins. Uitschrijven is altijd mogelijk.

Verder is er nog: de hulpsectiemapsserverscheatscrafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site. Pas jouw verschijning in het spel aan met custom Minecraft skins! Hier kun je terecht voor een Minecraft Free download.