Minecraft server hosting: 100% baas over je eigen Minecraft server

Minecraft server hosting: 100% baas over je eigen Minecraft server

Met Minecraft server hosting je eigen server inrichten

Laat me raden. Jij wilt baas zijn over je eigen server. Je zult dan aan Minecraft server hosting moeten doen, wat betekent dat je een eigen server gaat beheren. Die server zal je moeten kopen van een bedrijf. Sommige bedrijven richten zich speciaal op het verhuren van Minecraft servers. Dit is dus iets anders, dan zelf een Minecraft server maken. Dat laatste houdt in, dat je thuis een server installeert door middel van het server bestand, dat Minecraft beschikbaar stelt. Wil je daar meer van weten, dan moet je even op de laatste link klikken.

Hier zullen we ingaan op het huren van een server bij een bedrijf, dat zich speciaal richt op Minecraf server hosting. De redenen daarvoor kunnen vrij divers zijn. Het is bijvoorbeeld leuk als je zelf een website hebt, of heel veel vrienden waarmee je online wilt spelen, of gewoon graag zelf alles in de hand hebt.

Minecraft server hosting via Minecraftbase.nl

De website Minecraftbase.nl biedt tegenwoordig zelf Minecraft hosting aan. Kijk vooral eens op onze site. We bieden 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning, live chat en een makkelijke besturing. Uiteraard zijn onze servers van goede kwaliteit en betaalbaar. Kijk zelf maar eens op Minecraft hosting van MinecraftBase (binnenkort).

Als je niet heel veel online bent of niet met heel veel mensen tegelijkertijd speelt, is een thuisserver waarschijnlijk een betere optie voor jou. Maar voor een klein bedrag kun je al een server huren en dat scheelt simpelweg een hoop gedoe. Veel mensen, die niet zoveel verstand van computers hebben, lukt het meestal niet om de juiste instelling te gebruiken bij portforwarding. Het kan lastig zijn om dat voor het eerst uit te moeten zoeken en zonder dit te doen krijg je een thuisserver niet aan de praat. Bij het huren van een Minecraft server hoef je hier zelf niet mee aan de slag. Het is dan al voor je gedaan.

In het geval je een eigen server wilt, maar liever niets daarvoor wilt betalen of zo weinig mogelijk, dan moet je eens via de link van hierboven kijken hoe je een Minecraft server kunt installeren. Ook in onze hulpsectie kun je deze informatie vinden. Dit kost wel enige moeite, waarbij technische kennis wellicht nodig is.

De voordelen van Minecraft server hosting

 • Een gehuurde Minecraft server is veel gebruiksvriendelijker, dan een thuisserver. Ook voor mensen, die geen verstand van computers hebben. Als je een server huurt, is deze direct klaar voor gebruik. Nodig je vrienden uit of zet de link op je website en je kunt lekker gaan spelen.
 • Gehuurde servers zijn erg snel, waardoor je soms wel 900 spelers of meer op je server kunt hebben.
 • Een gehuurde server is altijd online. Je hoeft dus niet zelf altijd je computer aan te hebben, zodat je vrienden op de server kunnen. Dat kan erg vervelend zijn als zij willen gaan bouwen, maar de server offline is. Minecraft server hosting zorgt ervoor dat je altijd online kunt gaan.
 • Je krijgt een goede service bij een gehuurde server. De klantenservice is bijna altijd bereikbaar. Ook zijn er vaak al custom maps voor je geïnstalleerd, krijg je een makkelijk controlepaneel, worden plugins vast voor je geïnstalleerd. Verder kun je gebruik maken van MySQL databases en krijg je FTP toegang. Dit zijn slechts enkele van de voordelen. We raden je wel aan even goed te kijken, welke services er allemaal geboden worden.
 • Minecraft server hosting bespaart je een hoop tijd. Ze voldoen aan de vereisten en je kunt meteen aan de slag. Dat is uiteindelijk wat je wil. Minecraft server hosting kan ook redelijk goedkoop en daarmee zijn de servers sneller en gemakkelijk in het gebruik.

Aandachtspunten bij Minecraft server hosting

Wanneer je wilt beginnen met Minecraft server hosting, dan moet je is even kijken naar de lijst hieronder. Wij wijzen je op een aantal dingen waar je het best even attent op kunt zijn.

 • De klantenservice kan erg handig zijn wanneer je tegen problemen aanloopt. Zij kunnen je uitleggen hoe bijvoorbeeld plugins en andere zaken werken. Let er hierbij op wanneer ze beschikbaar zijn. Werken ze met een ticket-systeem? Wijzen ze erop, wanneer hun klantenservice beschikbaar is en kun je ze bijvoorbeeld altijd een e-mail sturen. Dat zijn zaken om rekening mee te houden. Als ze niets zeggen over deze service, dan kun je ervan uitgaan dat ze hem ook niet aanbieden en is het beter dat je zelf computer technische kennis hebt.
 • Hoe groot zijn de Harddrive, RAM-geheugen en de bandbreedte van de server? Over het algemeen geldt: hoe meer ruimte, hoe beter. We raden je dus aan zoveel mogelijk ruimte op de Harddrive, RAM en bandbreedte te nemen. Bij meer ruimte moet je echter wel ook meer betalen, dus kijk wat voor jou een gunstig aanbod is. Minecraftfans.nl geeft je wel advies over het aantal slots, dat je het beste kunt nemen bij de hoeveelheid RAM, die je graag wilt. Om een voorbeeld te geven: bij 512MB zijn 8 slots het beste. Uiteraard laten we je vrij om het aantal slots zelf te verhogen. Daardoor kan je meer spelers op je server kwijt, dan het aanbevolen aantal. Nog niet genoeg? Dan kun je bij ons altijd een upgrade krijgen.
 • Een controlepaneel is zeker iets waar je op moet letten. MultiCraft is de meest gangbare, maar er zijn ook andere goede panelen. Vrijwel ieder bedrijf dat voorziet in Minecraft server hosting biedt een dergelijk paneel aan. Het maakt het eenvoudig om jouw eigen server te beheren en onderhouden. Als er geen controlepaneel wordt aangeboden bij Minecraft server hosting, kun je beter een andere aanbieder zoeken. Zonder zo een paneel wordt Minecraft server hosting namelijk nog steeds een omslachtig proces.
 • Of je toegang hebt tot je FTP-bestanden is ook iets om rekening mee te houden. Als dat zo is kun je gemakkelijk bij je serverbestanden via een FTP-client. Op die manier kun je onder andere een custom map of plugins uploaden. Ook je admins zullen blij zijn met deze mogelijkheid, want zij kunnen daardoor ook dingen voor je installeren.
 • Krijf je plugin ondersteuning? Er zijn bedrijven, die een goede plugin support bieden. Zij zoeken dan de plugins die je nodig hebt en installeren ze ook voor je. Vooral als je zelf nog niet heel handig bent met Minecraft server hosting is dit erg handig.

Waar je moet zijn voor Minecraft server hosting

Om nog even kort samen te vatten, het volgende. Minecraft server hosting is iets anders dan een thuisserver maken. Als je wilt weten hoe dat moet kun je hier kijken: Minecraft server maken. Als je een internetverbinding hebt kun je gelijk een thuisserver installeren. Daarvoor hoef je geen je geen server te huren, dus het kan gratis. Bij Minecraft server hosting huur je een kant en klare server. Voor Minecraft server hosting hoef je zelf niets van servers af te weten. Eigenlijk wordt al het werk voor je uit handen genomen, zoals portforwarding. Ook is het niet nodig om je computer aan te laten staan, voor het online houden van de server. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar met diverse prijzen en grootte. De prijzen lopen uiteen van €2 tot €1000. Wij zouden je willen adviseren om als beginnende server een van 512MB te nemen. Je zal er snel genoeg achter komen of je meer of minder ruimte nodig hebt. Naargelang je behoeftes kun je je abonnement aanpassen.

Meerdere bedrijven bieden pakketten aan die speciaal bedoeld zijn voor Minecraft server hosting. Daar zitten ook al allerlei kaarten op, zodat je direct kunt gaan spelen. We hebben hieronder de twee host uiteengezet, die wij aanraden. Daaronder geven we nog een paar links naar bedrijven die Minecraft server hosting aanbieden. We adviseren je om te kiezen voor Minecraft server hosting van een Nederlandse aanbieder.

De beste Minecraft server hosts

 • MinecraftBase Hosting

MinecraftBase.nl biedt tegenwoordig ook Minecraft server hosting aan. We hebben er veel tijd en moeite ingestopt en zijn zeer trots op ons resultaat. Wij stellen onszelf ten doel om uitstekende Minecraft server hosting aan te bieden. Voor jou moet de ervaring perfect zijn. Verder streven we ernaar om scherpe prijzen voor elkaar te krijgen voor onze diensten, waarmee we je volledig willen ontzorgen door middel van uitstekende dienstverlening en ondersteuning. We stellen je interesse in MinecraftFans server hosting zeer op prijs en hopen je van dienst te kunnen zijn. Omdat wij nog niet heel lang bezig zijn hebben we nog een aantal punten waarop we onszelf kunnen verbeteren, maar vanuit deze kennis werken we zo hard als we kunnen om de nummer 1 te worden. We zullen hieronder even opnoemen wat wij allemaal te bieden hebben.

 • Razendsnelle SSD servers
 • Goedkoop; vanaf een paar euro
 • Multicraft controlpanel
 • Plugin ondersteuning
 • One-click plugin installatie
 • Custom JARS
 • De mogelijkheid om Spigot, Craftbukkit, Tekkit, Feed the Beast en Vanilla JARS te uploaden
 • Iedere dag van de week via e-mail bereikbaar
 • Je kunt eigen kaarten uploaden
 • Eigen naam voor server is mogelijk
 • Gratis eigen IP-adres (SRV record, bijvoorbeeld jouwserver.mineserver.nl
 • FTP toegang
 • Je kunt een eigen MySQL database krijgen
 • Teamspeak 3 en Mumble Voice servers
 • Op aanvraag een eigen MySQL database
 • Teamspeak3 en Mumble Voice servers
 • Geavanceerd klantenpaneel
 • Custom pakketten
 • Momenteel 50% korting voor nieuwe Minecraft Server klanten!
 • Webhosting en domeinnaam registratie
 • WordPressintallatie service (wij maken jouw site)
 • En meer

Wij weten wat de echte Minecraft liefhebber hebben wil, want ook wij zijn echte Minecraft liefhebbers. Daarom krijg je bij ons volledige controle, ononderbroken service 24 uur per dag en 7 dagen in de week en uiteraard stabiele Minecraft server hosting.

Multiplay

Multiplay is een bekend bedrijf in de sector van het online gamen. Ze hebben dan ook een zeer uitgebreid aanbod. Ook Multiplay is de enorme populariteit van Minecraft niet ontgaan. Om deze reden hebben zij een van de beste Minecraft server hosting diensten opgezet. Wij zullen hieronder de belangrijkste voordelen van Multiplay voor je opsommen.

 • Multiplay is de grootste host van de wereld
 • Je krijgt direct toegang tot je eigen Minecraft server
 • Bestaande werelden kun je gemakkelijk uploaden naar je eigen server
 • Ze gebruiken SSD servers, die erg snel zijn.
 • Er is ondersteuning voor Bukkit plus Plugin
 • Veel geheugen (RAM) opties van 200MB tot wel 8 GB
 • Volledige FTP toegang
 • Een geautomatiseerde world-backup
 • Automatische banners voor promotie van je server
 • Spelersstatistieken
 • Mumble is gratis en Teamspeak krijg je voor de halve prijs
 • Webhosting is gratis
 • Oneindig aantal spelersprofielen mogelijk
 • Clanforge adminpanel
 • 24/7 ondersteuning
 • Kwalitatief hoogwaardig netwerk en server
 • Servers zijn meteen openbaar
 • Direct toegang tot 13 mods en 1.416 add-ons.

Ook Multiplay biedt erg goede server hosting. Beide bedrijven zullen je niet teleurstellen. Als je nog andere aanbieders wilt vergelijken, dan moet je even hieronder kijken.

Graag willen wij jou ook nog de volgende tip geven. Wanneer je zelf Minecraft servers wilt gaan verhuren, dan is het slim om eens te kijken op Multicraft.org. Ook als je een thuisserver op wilt gaan zetten is Multicraft erg handig. Je beschikt dan bijvoorbeeld ook over hun controlepaneel, wat je anders niet zou hebben. Het maakt het beheer van de server veel eenvoudiger. Ook MinecraftFans.nl gebruikt deze dienst. Zij hebben namelijk het beste controlepaneel voor Minecraft.

Andere sites die server hosting voor Minecraft aanbieden

 • Lijst volgt nog

Er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders, maar de hosts die we hier hebben genoemd zijn naar ons idee de beste. We raden je aan om in ieder geval te kiezen voor een Nederlands bedrijf. Het maakt de communicatie met het bedrijf veel makkelijker en je zult ook meer Nederlandse spelers tegenkomen. Denk even na over welk bedrijf het best aansluit bij jouw wensen. Zaken waar je daarvoor bij stil moet staan zijn: de mate van ondersteuning, hoe groot moet jouw server zijn, hoeveel plugins en dergelijke moeten beschikbaar zijn, heb je SSD servers nodig en hoeveel RAM je nodig hebt.

Een klein thuisnetwerk installeren

Als je een klein thuisnetwerk wilt installeren willen we je voor het volgende waarschuwen. Bij het huren van een server heb je zelf niets om naar om te kijken. Voor het opzetten van een klein thuisnetwerk hebben wij de handleiding Minecraft server maken maken voor je gemaakt. Je kunt een thuisnetwerk via een VPS (Virtual Private Server) of een Dedicated Server omgeving hosten. De volgende waarschuwing zijn slechts bedoelt voor thuisnetwerken en niet voor een gehuurde server.

 • Een server hosten kost tijd en geld. Ook heb je er wat ervaring en technische kennis voor nodig. Als je niets weet van computers en netwerken kun je er beter niet aan beginnen.
 • Laptops of Netbooks zijn niet geschikt voor server hosting.
 • Als je veel spelers op je netwerk wilt laten spelen, gebruik dan geen draadloos netwerk. Eigenlijk is niet verstandig om op een thuisnetwerk meer dan 10 mensen te laten spelen. Het wordt in tegenstelling tot een gehuurde server snel instabiel en is vaak ook niet altijd online.
 • Om een Minecraft server te hosten moet je geld betalen. (Meestal een bedrag tussen €2 en €40 per maand.) Als je een eigen server bezit en webhost bent is dit niet het geval. Je kunt dan een server hosten zonder dat je computer altijd aan hoeft te staan. Zie de handleiding server maken, om uit te zoeken hoe dat moet.
 • Gebruik een computer met minimaal 1,5GB RAM om een server te hosten. Maar meer is natuurlijk beter, want daardoor zal je server sneller zijn.
 • Er zijn een aantal netwerkadapters, die niet goed werken voor Minecraft servers. Vooral Atheros en Realtek geven vaak problemen. Is dat ook bij jou het geval, probeer dan de stuurprogramma’s te updaten. (Start> rechtsklik op Computer>Eigenschappen>apparaatbeheer>selecteer juiste apparaat>updaten.) Werkt dit niet, dan moet je misschien een andere adapter aanschaffen. Bijvoorbeeld Intel is een goede keus.
 • Voor informatie over het onderhouden van een server kun je terecht in de hierboven genoemde handleiding. Je kunt daar vinden hoe je spelers kunt weren, kaarten kunt uploaden en meer.

Bespaar tijd en moeite; huur een server

Kortom, Minecraft server hosting bespaart je veel tijd, geld en moeite. Je huurt daarvoor een server bij een bedrijf, dat servers aanbiedt die speciaal zijn bedoeld voor Minecraft. Beginners raden wij aan om in eerste instantie te kiezen voor een kleine server. Soms heb je zelfs de optie om donaties van spelers te vragen. Dat kan de kosten voor jouw server drukken en veel spelers, die een erg goede en leuke server waarderen zijn best bereid daar iets voor te betalen.

Hopelijk hebben we je hiermee geholpen. Voor verdere vragen mag je natuurlijk contact met ons opnemen en wij zullen kijken wat we voor je kunnen betekenen. Wij wensen je veel plezier en succes. Maar dat zal vast goed komen.

Ook de hulpsectiemapsskinscheatscrafting en nieuws zijn misschien interessant voor jou. Of klik hier voor een Minecraft Free download.