Minecraft servers

Minecraft servers

We zullen je op deze pagina een aantal links naar websites geven, waarop je Minecraft servers kunt vinden. De meeste sites zijn verzamelsites, maar er zitten ook een paar private servers bij van Minecraft fans, zoals die van onszelf. Ook zullen we je hier uitleggen hoe je zelf een server op kunt zetten, een zogeheten thuisserver en geven we advies over Minecraft server hosting. De laatste categorie betreft servers die je kunt huren. Natuurlijk wijzen we je ook op een aantal Nederlandse servers.

Wat Minecraft servers precies zijn

De meesten onder jullie zullen al weten wat Minecraft servers zijn, maar we zullen het voor de volledigheid toch even kort bespreken. Minecraft servers zijn omgevingen op het internet, die gedeeltelijk zijn afgeschermd. Als je er verbinding mee maakt, dan kun je op een server met andere spelers via een internetverbinding Minecraft spelen. Een server is ook een computer, die het mogelijk maakt om met meerder mensen te spelen. Je kunt een server op je eigen computer hosten, maar het is ook mogelijk om dat op een computer te doen, die slechts daarvoor bedoeld is.

Wat is het verschil tussen beide servers?

Als je op je eigen computer een netwerk opzet en vandaaruit een server host, kun je alles zelf bepalen. Jij bent de baas van dit soort servers. Je moet wel weten wat portforwarding is en hoe het werkt. Daarvoor heb je wel een klein beetje verstand van zaken nodig. Voor hulp kun je altijd contact met ons opnemen of in de hulpsectie kijken. Ook moet je soms je firewall openzetten en dat komt de veiligheid niet ten goede. Verder zal een trage computer ook voor een langzame verbinding zorgen. Maar als je weet waar je mee bezig bent, en je hoeft niet teveel spelers op je server te hebben en de server hoeft niet altijd online te zijn, is het een goede oplossing, die overigens gratis is.

Bij Minecraft server hosting heb je deze problemen allemaal niet, dat maakt het een stuk eenvoudiger. Je koopt ergens een pakket, wat al vanaf €2 per maand kan en je bent klaar om te spelen. Voor het kleine beetje geld, dat je investeert krijg je een hoop terug. Handige zaken, zoals een conrolpanel en klantenservice. Ook is je server altijd online en krijg je vaak kaarten en plugins geïnstalleerd. Er zijn ontzettend veel Minecraft servers te vinden op het internet. Vaak is het er erg gezellig en het is leuk om contact te hebben met andere liefhebbers van het spel. Waar je de beste en leukste Minecraft servers kunt vinden kun je hieronder zien.

Liever een eigen server?

Uiteraard kun je ook een thuisserver installeren. Die zijn vooral geschikt voor minder dan 10 spelers. Je kunt ook een serve huren van een bedrijf, dat zich specialiseert in Minecraft servers. Voor een thuisnetwerk verwijzen we je naar de handleiding server maken. Voor het huren van een server kun je in de volgende link heel veel nuttige informatie vinden. server hosting.

Een overzicht van Minecraft servers

We hebben op onze website een handig overzicht gemaakt van de beste sites voor online Minecraft servers. Je kunt er ontzettend veel servers vinden. Dus de komende tijd hoef jij je niet te vervelen. Bekijk ze hier: server lijst. Ook hebben we Nederlandse servers voor je verzameld.

Als je een eigen server hebt opgezet, dan horen wij het graag

Vertel ons erover via reactieformulier en laat weten waar we jouw eigen server kunnen vinden. Misschien kunnen we een keer samen spelen. Maar ook link naar je site is een mogelijkheid. We zien jullie graag online op de Minecraft servers.

Kijk ook eens naar de hulpsectiemapsskins, en crafting.