Minecraft beginnershandleiding

0
Minecraft - Landscape

Introductie Minecraft

Misschien ben je via een vriend of vriendin met Minecraft bekend geraakt. Hij of zij zal je dan wel het één en ander hebben uitgelegd om je op gang te helpen. Maar als je helemaal op eigen houtje in de wereld van Minecraft terecht bent gekomen, dan kun je waarschijnlijk wel wat extra hulp gebruiken op je ontdekkingstocht. Daarom hebben voor jou (en alle andere beginnende spelers) een Minecraft beginnershandleiding samengesteld!

Handleiding voor Minecraft beginners

Deze beginnershandleiding voor het spelen van Minecraft bevat alle informatie die jij nodig hebt om dit fantastische spel te leren spelen. Op de in totaal dertig pagina’s komen werkelijk alle basisvaardigheden aan bod. Deze zijn overigens bijzonder vlot lezen en rijkelijk aangevuld met afbeeldingen! Onze Minecraft beginnershandleiding is zeer compleet en makkelijk te behappen. Hierdoor kun je al binnen een uurtje echt met Minecraft aan de slag.

Minecraft beginnershandleiding downloaden

Je kunt onze Minecraft beginnershandleiding helemaal gratis downloaden in de vorm van een E-book. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is even je naam en e-mailadres bij ons opgeven. Dit kan gewoon via onze site, of door een berichtje te sturen naar info@reputatiemarketeers.nl. Vervolgens krijg je van ons een mailtje (check ook je spambox als je de mail niet direct in je inbox ontvangt!) met daarin de downloadlink voor de Minecraft beginnershandleiding.

Altijd op de hoogte!

Wanneer je je emailadres opgeeft, geef je ons gelijk ook toestemming om je zo nu en dan, maar zeker niet vaker dan eenmaal per week, op de hoogte te houden van het laatste nieuws over Minecraft. Het gaat hierbij om nieuwsartikelen, maar ook om kortingscodes, winacties en gratis servers; kortom, voornamelijk dingen waar ook jij baat bij hebt!

Minecraft mod installeren

0
minecraft mods super mario

Minecraft skin veranderen

0
minecraft skin veranderen

Je Minecraft skin veranderen

Je kunt wel skins maken en aanpassen zonder een legale versie van Minecraft te hebben, maar die kun je pas gebruiken nadat je een officieel account hebt gekocht. Wil jij gelijk aan de slag met het maken van toffe skins voor jouw avatar? Kijk dan zeker naar onze Minecraft Skin Editor.

Hoe je een skin moet uploaden

In deze handleiding Minecraft skin veranderen vertellen we eerst hoe je een skin moet uploaden. Ten eerste moet je inloggen op Minecraft.net. Daarvoor moet je je gebruikersnaam of e-mail adres gebruiken. Ten tweede ga je naar je profielpagina. Hier moet je de geschikte bestanden uploaden. Dit zijn als het goed is .png bestanden. Het bestand dat je upload zal de huidige skin vervangen. Klaar is Kees.

Minecraft Skin veranderen op de Xbox 360

Ook hebben we hier een handleiding Minecraft skin veranderen voor op de Xbox 360. Daarvoor zijn er momenteel 8 verschillende skins beschikbaar. Alle 8 hebben Steve zijn gezicht. De kleren van de skins verschillen wel. Om de verschillende skins te proberen moet je naar Change Skin gaan en daar Help en Options kiezen. Het is op de Xbox helaas niet mogelijk om transparante skins te kiezen. Dat is zo, omdat je geen eigen skins kunt maken voor deze versie van Minecraft. Hiermee wordt het probleem voorkomen, dat spelers onzichtbaar zouden zijn en daardoor makkelijk op anderen kunnen jagen.

Hoe maak je custom skins

In deze handleiding Minecraft skin veranderen willen we je ook vertellen hoe je custom skins moet maken. Zo een eigen custom Minecraft skin zorgt ervoor, dat je er anders uitziet dan andere spelers. Je kunt je avatar er dus uit laten zien, zoals jij wilt. Vooral online kun je hiermee je identiteit laten zien. Je kunt een hoop verschillende Minecraft skin editors gebruiken om een eigen skin te maken. Ook in programma’s als Paint of Photoshop kun je de skin bestanden aanpassen. Als je daarmee aan de slag gaat moet je goed opletten, dat de grootte van de afbeelding die je bewerkt ongewijzigd blijft. Ook moet je de achtergrond, dat zijn de pixels die je niet gebruikt, helemaal transparant maken. Vervolgens moet je de bestanden uploaden op Minecraft.net. De nieuwe skins zouden vrijwel gelijk zichtbaar moeten zijn. Als je niet online speelt krijg je je skins helaas niet te zien.

Heb jij wat gehad aan onze handleiding Minecraft skin veranderen en wil jij ons jouw vette zelfgemaakte skin laten zien? Zet hem dan vooral op het forum.

Voor andere informatie kun je kijken naar: mapsservers en crafting.

 

Minecraft server maken

0
minecraft server maken

Snel en eenvoudig een Minecraft server maken

Als je wilt weten op welke manier je snel je eigen Minecraft server maken kunt, dan moet je dit artikel lezen.

Als je van plan bent om met een paar vrienden online Minecraft te gaan spelen, dan is een Minecraft server maken een prima idee. Je hebt daarvootxr wel enige kennis van computers nodig. Wanneer je echter van plan bent om met heel veel spelers tegelijkertijd op je server bezig te zijn en deze altijd online moet zijn, dan kun je beter kiezen voor betrouwbare Minecraft server hosting van MinecraftBase.nl. Als echte Minecraft fans zorgen wij natuurlijk goed voor andere Minecraft fans. Je kunt daarom direct profiteren van 10% korting op Minecraft server hosting. Gebruik daarvoor de kortingscode: MINECRAFTTBASE

We hebben erg veel reacties op dit artikel gekregen. Het is voor velen nog niet duidelijk hoe het nou precies in zijn werk gaat bij het Minecraft server maken. Veel van jullie hadden problemen bij portforwarding. Dat kan lastig zijn, omdat je bij iedere router iets anders te werk moet gaan om poorten open te zetten. Om jullie van dienst te zijn en hopelijk de problemen op te lossen hebben we twee video’s onderaan deze pagina gezet. Kijk daar dus even naar om in video uitgelegd te krijgen wat je moet doen. Ook in deze post kun je nog informatie vinden over portforwarding.

Zoals gezegd zullen we je hier uit gaan leggen hoe je op snelle en eenvoudige wijze een eigen Minecraft server maken kunt. Je zult zien, dat als je weet hoe het moet, het niet zoveel voor stelt. Vaak worden dit soort server private servers genoemd of thuisnetwerken. Door een eigen server te maken kun je met vrienden online spelen, zonder daarvoor te hoeven betalen. Mocht je willen weten wat Minecraft server hosting precies inhoudt, dan moet je een hier kijken: Minecraft server hosting. Bij het toelaten van andere spelers, moet je nog steeds portforwarding toepassen. Hieronder leggen we daar het een en ander over uit.

Met de standaard software van Mojang kun je gratis een eigen Minecraft server maken. De meeste besturingssystemen ondersteunen de software. Onder andere Windows, Mac en Linux kunnen ervoor gebruikt worden. Dus laten we eens kijken hoe het werkt.

Het installeren

Om te beginnen moet je de volgende internetpagina bezoeken: minecraft.net/download. Vanaf daar kun je de Windows server downloaden. Het plaatje aan de rechterkant laat je zien waar je de downloadlink kunt vinden.

Opstarten

De tweede stap is het aanmaken van een bestandsmap. Je kunt bijvoorbeeld op het bureaublad een map neerzetten en daar het programma, dat je zojuist hebt gedownload inzetten. ‘’Minecraft_server.exe’’ moet je dus in deze map zetten.

Configureren van de server

Nu gaan we de server configureren. Start eerst de server op door dubbel te klikken op het bestand ‘Minecraft_server.exe’. Verder moeten er nog een aantal bestanden in deze map komen te staan. We gaan hieronder bekijken wat me nog meer nodig hebben om een Minecraft private server te maken.

World

In de bestandsmap ‘world’ kun je alle kaarten zetten. Als je een toffe nieuwe wereld hebt gevonden, die je wilt spelen, dan moet je die hier inzetten.

IP-adressen en spelers bannen

Je kunt aan ‘Banned-IPs.txt’ of ‘Banned-Players.txt’ IP-adressen of namen van spelers toevoegen, die je van je server wilt weren. Je zet ze daarmee op een zwarte lijst, waardoor ze niet meer in kunnen loggen.

Ops.txt

Aan dit bestand moet je je eigen naam en die van andere administrators toevoegen. Een ‘’op’’ houdt in dat je het recht hebt op commando’s in te voeren in je console.

Server.Log

In de server log staat het hele log van jouw server. Je kunt er de hele geschiedenis van de server in terug zien. In dat logbestand van jouw Minecraft server staan onder andere de commando’s die zijn uitgevoerd en ook de chats die zijn gevoerd. Erg handig voor het Minecraft server maken.

Server. Properties

Hier kun je alle eigenschappen van jouw eigen Minecraft server terug vinden. Je kunt hier ook de instellingen configureren. Als je er een beetje handigheid in krijgt is het heel simpel om te begrijpen wat er staat en er veranderingen in aan te brengen. Dit is een belangrijk bestand, waar je regelmatig een back-up van moet maken. Als je veranderingen maakt en er gaat iets fout heb je altijd nog een bestand achter de hand van voor de wijzigingen. Op de afbeelding hier rechts kun je zien hoe het bestand eruit ziet.

White-List.txt

De witte lijst is een lijst van spelers, die jij toegang geeft tot de server. Normaal gesproken is deze witte lijst niet geactiveerd. Om er gebruik van te maken moet je ‘server.properties’ openen en daarin de volgende aanpassing maken. ‘’white-list=false’’ > ‘’white-list=true’’.

Minecraft server maken helder uitgelegd

Hier zullen we portforwarding uitleggen en hoe je IP-adressen moet configureren. Eerst open je de server door ‘Minecraft_server.exe’ uit te voeren. De server is online zolang als jij dit bestand uitvoert op jouw computer. Sluit je het af, dan zullen de andere spelers ook niet meer bij de server kunnen. Let hierbij op de volgende zaken.

 • Open eerst Minecraft en voeg daar een nieuwe server toe. Wat betreft de naam kun je net zo creatief zijn als je zelf wilt. Om met de server te verbinden moet je als IP kiezen voor ‘localhost’.
 • Als je ook met spelers van buiten je netwerk wilt spelen, dan is het nodig om portforwarding in te stellen. Lees hier hoe portforwarding werkt. Je moet eerst jouw site opzoeken via deze link en dan voor Minecraft kiezen. Het is niet nodig om de software te installeren. Je kunt alles via jouw router doen.

Dat was alles. Nu ben je de trotse eigenaar van een eigen Minecraft server. Zoals je hebt gemerkt is een Minecraft server maken niet moeilijk. Geniet ervan om met je vrienden te komen.

De instructie video’s van een Minecraft server maken

Nu geven we je nog de video’s, zodat je ook kunt zien wat je precies moet doen in het geval van een Minecraft server maken. In de eerste video zijn ze nogal langdradig, maar deze is wel in het Nederlands. De tweede video is kortbondiger en duidelijker, maar die is in het Engels.

Ben je op zoek naar een Minecraft Free Download?

Minecraft map installeren

0
minecraft map installeren

Gemakkelijk een Minecraft Map installeren

Op snelle en gemakkelijke wijze een Minecraft Map installeren is zo gepiept met deze handleiding. Je hebt vast wel eens bij vrienden of op Youtube een vette map gezien, die je graag zelf zou willen spelen. Nou, dat is mogelijk en wij gaan je hier vertellen hoe je dat moet doen.

Zie hieronder de handleiding Minecraft map installeren. Het kan misschien moeilijk lijken om dit te doen, maar dat valt alleszins mee. Deze handleiding Minecraft map installeren is vooral bedoeld voor Windows 7 en Vista. Ook andere besturingssystemen zouden moeten werken. Waar de bestanden worden opgeslagen is dan wel anders.

We hebben voor jouw gemak twee verschillende handleidingen gemaakt om Minecraft maps te installeren. Een voor beginners en een voor meer gevorderde computergebruikers. We leggen ook uit hoe je Pocket Editions Maps kunt installeren op iOS. Dat staat helemaal onderaan deze pagina.

Handleiding Minecraft map installeren voor beginners

Download een Minecraft map die je wilt gaan spelen. Op onze pagina Minecraft maps download kun je een aantal leuke vinden. Dit is ook een voorbeeld, die je misschien leuk vindt. Dat is een hele leuke survival map. Het downloaden kan even duren en je moet erbij oppassen, dat je geen schadelijke bestanden downloadt.

Het bestand dat je hebt gedownload is waarschijnlijk een .zip of .rar bestand. Dat betekent dat het ingepakt is. Daarom moet je het eerst op een plek, die je makkelijk terug kunt vinden uitpakken. Bijvoorbeeld met het programma Winrar, maar een ander programma werkt ook. Nu moet je het uitgepakte bestand kopiëren naar de saves map van Minecraft.

Om de locatie van je saves folder te vinden moet je het volgende doen:

Open eerst Minecraft en klik op Options boven de login-knop. Er opent een scherm met Launcher Options. Achter de tekst Game location on disk staat een link in het blauw. Dit is waar jouw versie van Minecraft op de computer is geïnstalleerd. Klik op de blauwe link. In het scherm, dat vervolgens open gaat zoek je de saves map en die moet je openen. Daar plak je het bestand, dat je zojuist hebt gekopieerd. Je kunt hier ook de naam van het bestand veranderen. Je zou het bijvoorbeeld World 5 kunnen noemen.

Klaar is Kees. Dat was alles. Nu kun je Minecraft opstarten en je zult de kaart bij de single player tussen de lijst met maps zien staan. Je kunt deze handleiding minecraft map installeren natuurlijk ook voor andere kaarten gebruiken. Veel plezier.

Handleiding Minecraft map installeren voor Minecraft 1.6

Als je Minecraft 1.6 hebt moet je iets anders te werk gaan. Start Minecraft op en volg de instructies, die je hieronder ziet.

minecraft map installeren

Alternatieve handleiding Minecraft map installeren

De handleiding voor beginners lijkt korter, maar duurt langer. Voor de mensen die wat meer computerervaring hebben is de volgende manier ook een optie. Je hoeft bij deze alternatieve manier niet eerst het spel te openen om je map je vinden.

 1. Download een kaart, die je wilt spelen.
 2. Pak het bestand uit en zet het op een makkelijke plek.
 3. Optioneel: geef de kaart een andere naam.
 4. Kopieer of knip het bestand.
 5. Ga naar Start, en vervolgens Voer het volgende in zonder aanhalingstekens ‘%appdata%’ en druk op enter.
 6. Je opent hiermee C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming. Open de map ‘.minecraft’.
 7. Open de map saves en plak hier het bestand.
 8. Open Minecraft en je kunt je nieuwe kaart bespelen.

Handleiding minecraft map installeren voor iOS

De volgende handleiding is bedoeld voor degenen, die Pocket Editions Maps willen installeren op hun iPhone.

 1. Download een Minecraft kaart en pak deze uit.
 2. Download en installeer i-Funbox (gratis).
 3. Sluit te iPhone aan op de computer en open i-Funbox. Ga naar het tabblad Managing App Data en klik vervolgens op het Minecraft pictogram.
 4. Ga vervolgens naar Documenten>games>com.mojang>minecraftWorlds.
 5. Plak hier vervolgens de kaart, je je hebt gedownload.
 6. Je kunt gaan spelen. De nieuwe kaart staat nu in je maps lijst in Minecraft.

Veel plezier met alle nieuwe kaarten. Nu weet je hoe je in de toekomst iedere kaart kan spelen waar je zin aan hebt. Zie ook Minecraft maps voor nog meer vette werelden.

Tot slot willen we je nog even wijzen op alle andere nuttige informatie op onze site. Hier kun je adventure maps, maps dowloads, puzzle maps, en forum maps vinden. Voor echte Minecraft fans zijn er ook maps, skins, en crafting.

Voor nu, we hopen dat je wat hebt gehad aan deze handleiding Minecraft map installeren. Succes!

Storyblock

0
minecraft texture packs - storyblock

Storyblock is zeer gedetailleerd en tegelijkertijd een simpele texture pack. Elk blok wordt ingewikkeld geïllustreerd als dat van een animatie cel. Het heeft een zeer strak uiterlijk en een cartoonachtige verschijning.

download_button

storyblock_1-1024x548 storyblock_2-1024x548 storyblock_3-1024x548

Knolpower Texture pack

25

Ontwerper: EnzoKnol | Versie: Minecraft 1.7 | Resolutie: 32×32

Hij is welbekend om zijn Youtube kanaal! ‘EnzoKnol’. Daarom heeft hij deze leuke Knolpower texture pack voor Minecraft gemaakt. Download hieronder de Knolpower texture pack.

download_button
Alternatieve download link

knolpower1

 Betaalbare Minecraft server hosting.
Op zoek naar een Minecraft Free Download?

 

NostalgiaCraft

0

Ontwerper: 2XMM2 | Versie: Minecraft 1.7 | Resolutie: 16×16

NostalgiaCraft maakt gebruik van de texturen van Minecraft Alpha, zodat je terug kunt gaan in de tijd en spelen met de oude gras, bladeren en geplaveide!

download_button

nostalgiacraft_1-1024x560

nostalgiacraft_2-1024x560

nostalgiacraft_3-1024x560

BoxCraft

0

Ontwerper: MillCzarr | Versie: Minecraft 1.7 | Resolutie: 16×16

BoxCraft is een 16×16 simplistisch texture pack met een zeer boxy gevoel. Het wordt zelfs goedgekeurd door Boxxy haarzelf.

download_button

boxcraft_2-1024x558

boxcraft_1-1024x558

boxcraft_3-1024x558