Direct online Minecraft spelen

Direct online Minecraft spelen

Waar wacht je nog op?! Ga Minecraft spelen!

Nadat je de basisvaardigheden van Minecraft onder de knie hebt gekregen, zij het met hulp van een vriend of vriendin of gewoon door de door ons samengestelde beginnershandleiding door te spitten, wil je natuurlijk maar één ding: zo snel mogelijk beginnen met spelen! Je wilt de wijde vrije wereld van Minecraft intrekken en daar – in dat bijna oneindige universum – overleven. Je wilt mysteries ontrafelen en monsters verslaan. Je wilt creëren; van wegen tot gereedschap en van kastelen tot kleding. Je wilt met het spelen van Minecraft, kortom, een groots avontuur beleven. Maar voordat je Minecraft spelen kan en al het voorgenoemde ‘werkelijkheid’ wordt, zal je echter nog wat dingen moeten doen. Ten eerste zal je de game moeten downloaden. Dat kan op verschillende plaatsen, afhankelijk van je console en/of besturingssysteem. En daarna zal je ook nog een betaald account aan moeten maken, want Minecraft spelen is helaas niet volkomen gratis. Hieronder zullen we uitleggen hoe je dat allemaal doet.

Bekijk hieronder ook de officiële trailer van Minecraft.

Direct Minecraft spelen door de launcher te downloaden

Zoals gezegd, zal je dus allereerst Minecraft moeten downloaden. Dat kan door op één van de onder dit kopje staande links te klikken, logischerwijs degene die leidt naar de downloadpagina voor de console waarop en/of het besturingssysteem waarmee jij Minecraft spelen wilt, en vervolgens de downloadprocedure te doorlopen. Ondertussen, terwijl je aan het downloaden bent, kun je je ook alvast registeren om een officieel account voor Minecraft te bemachtigen, wat nodig is om het spel te spelen. Deze registratie is eenmalig en kost twintig euro. Dit kan uitsluitend via minecraft.net. Er zijn meer sites met betrekking tot het spelen van Minecraft, zoals www.minecraftbase.nl, maar deze pagina’s zijn pure fanwebsites en je kunt je er dan ook niet registreren, oftewel het spel er kopen. Als je Minecraft gedownload hebt en via minecraft.net een account hebt aangemaakt voor het bedrag van twintig euro, kun je je te allen tijde inloggen en overal waar je maar wilt (mits je beschikking hebt over internet natuurlijk) Minecraft spelen.

Liever eerst een demo van Minecraft spelen?

Misschien was het je al opgevallen dat bij de bovenstaande downloadlinks ook links staan naar downloadlocaties voor een gratis demo. Deze gratis demo is zeker een aanrader, als je eerst wilt weten of Minecraft wel echt wat voor jou is, voordat je twintig euro besteedt aan de registratie.

Als je er inderdaad voor kiest om de demo te downloaden, zal je er rekening mee moeten houden dat er een aantal cruciale verschillen zijn met het echte spel. Zo is de wereld van de demo behoorlijk beperkt (je kunt namelijk slecht in één wereld spelen, die bovendien niet gewijzigd of uitgebreid kan worden) en ook je werkelijke speeltijd, vijf dagen in het spel (wat omgerekend een uur en veertig minuten in de reële wereld inhoudt), is vrij gering. Verder is de ‘Survival Modus’ de enige beschikbare spelmodus en is de multiplayer uitgeschakeld. Desondanks krijg je door het downloaden van de demo zeker wel een beeld van hoe het is om Minecraft te spelen. Het spel op zich blijft immers hetzelfde.

Download je de demo, blijk je het fantastisch te vinden en raak je ook algauw verslaafd aan de echte versie van Minecraft, dan raden wij je aan om regelmatig op deze site terug te komen. Hier vind je namelijk alles wat Minecraft spelen nog leuker maakt, zoals een hulpsectie, skins, servers, maps en crafting pagina’s. Of klik hier voor een Minecraft free download.