Minecraft Map Editor: maak je eigen Minecraft maps!

Minecraft Map Editor: maak je eigen Minecraft maps!

Minecraft wordt pas echt leuk met een Minecraft map editor

Als je een Minecraft map editor gebruik kun je zelf maps maken of bestaande kaarten aanpassen. Dat kun je ook in het spel zelf doen, maar dit gaat veel sneller. Je kunt, als je een server beheert, een kaart offline maken om vervolgens in de map editor grote aanpassingen in een keer te doen. Je hoeft dan niet blokje voor blokje te werken. Als je de plugin Worldedit kent, dan zal je al weten wat een map editor is. Ook met Worldedit is het mogelijk om veel in een keer te veranderen.

Wat kun je met een Minecraft map editor? Je kunt zelf kaarten maken of bestaande kaarten aanpassen. Op die manier kan je zeer snel grote aanpassingen verrichten in de editor. Er zijn een hoop van dit soort programma’s te vinden, waarvan wij er een aantal noemen die erg goed zijn.

Zoals gezegd, kun je ook online in Minecraft de kaart aanpassen. Zo kun je blokken afbreken en ergens anders opnieuw opbouwen, zoals jij het wil hebben. Ook kun je een seed gebruiken in het create a world menu. Maar je zult een eeuwigheid bezig zijn als je op die manier mooie kaarten wilt maken. Vooral wanneer je kaarten voor anderen wilt maken, die natuurlijk groot en mooi moeten zijn, is het zeer aan te raden een Minecraft map editor te gebruiken.

Met een Minecraft map editor kun je efficient aan de slag om voor je eigen server of gewoon voor je plezier werelden te bouwen. Hieronder hebben we links geplaatst naar een paar goede editors. Daar kun je de Minecraft map editor downloaden, die jij het prettigst vindt werken. Gebruik jij een map editor, die niet in onze lijst mag ontbreken? Vertel ons er alles over via het reactieformulier en als hij ons ook bevalt en gebruiksvriendelijk is zetten we hem erbij.

De Minecraft map editor die wij aanraden

Wij raden je aan om MCedit te gebruiken, omdat wij dit een hele prettige map editor vinden. Het is een open source Minecraft map editor en is dus gratis te gebruiken. Het programma werd in eerste instantie gemaakt om het voor spelers mogelijk te maken, om kaarten mee te nemen naar een nieuwe versie van Minecraft. Om deze reden werkt de map editor eigenlijk met iedere versie van het spel. Ook in de toekomst zal hij hoogst waarschijnlijk goed blijven werken, omdat het programma daarop is gemaakt.

Sinds het ontstaan van deze map editor zijn er veel gereedschappen en functionaliteiten toegevoegd. Je kunt simpelweg met een kwast werken om blokken toe te voegen of weg te halen. Ook is de Minecraft server geïntegreerd, waardoor je op een makkelijke manier werelden kunt scheppen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de originele seed algoritmen van Minecraft. Je kunt ook kaarten maken voor meerdere spelers en zelf kisten en mob spawners maken.

Wat zijn de mogelijkheden van de MCedit Minecraft map editor?

In de onderstaande video krijg je uitleg over allerlei mogelijkheden van MCedit. Zo krijg je snel een idee, wat je er mee kunt doen. Als je MCedit wilt downloaden, ga dan naar http://www.mcedit.net. Je kunt daar ook fouten in het programma melden, andere nuttige informatie krijgen en nieuws en updates vinden. Wij willen je aanraden om MCedit alleen te delen door te linken naar de officiële site. Gebruik dus geen Adfly, of upload het niet naar een programma om bestanden te delen en zet het ook niet op je eigen site. Op die manier help je de maker van deze uitstekende Minecraft map editor. Dat is een kleine moeite, om hen voor het harde werk te bedanken. Ook om veiligheidsredenen is het verstandig het programma alleen van de officiële site te halen. Daardoor weet je zeker, dat je de nieuwste versie hebt, die goed werkt en veilig is.

Zie hieronder de video-tutorial van MCedit

Kenmerken van MCedit Minecraft map editor

 • Door de wereld navigeren met de WASD-toetsen en de muis.
 • Locaties aangeven van objecten, zoals monsters, bewoners, verborgen erts en andere blokken met TileEntities.
 • Kaarten uploaden van huidige en oudere Minecraft versies.
 • Werken met Minecraft Pocket Edition kaarten.
 • Inhoud van kisten en mob spawns wijzigen.
 • Objecten importeren met Paste-borstel.
 • Snel vakken invullen met Flood Fill-borstel.
 • Objecten klonen met Clone tool.minecraft map editor
 • Gekloonde of geimporteerde objecten om as, horizontaal en verticaal draaien.
 • Functies toevoegen met Filter plugin.
 • Spawn-punt wijzigen en automatisch blokken verwijderen, die spawns daar voorkomen.
 • Spelers draaien en verplaatsen in single- en multiplayer.
 • Nieuwe werelden maken of chunks toevoegen. Door middel van de Minecraft serven kan je natuurlijke terreinen laten fuseren met huidige wereld. Het is ook mogelijk op iedere hoogte Flatlands te maken.
 • Met Analyse kun je objecten in een bepaald gebied laten bereken. Ook kun je die berekeningen naar Microsoft Excel overzetten.
 • Alle chunks, entiteiten of blokken in een geselecteerd gebied verwijderen.

Dit zijn een aantal van de opties, maar er is nog meer. Het mag duidelijk zijn, dat je eigenlijk alles wat je nodig hebt met deze map editor kan. Je kunt zoveel met deze Minecraft map editor, dat je ermee zult moeten werken om het in de vingers te krijgen. Omdat het programma zo volledig is, is het ook moeilijk om te beheersen. Het is dus eigenlijk alleen voor mensen bedoelt, die de tijd willen investeren om het programma te leren gebruiken. Zie jij dat wel zitten? Dan kun je deze Minecraft map editor hier downloaden: www.mcedit.net.

Op de volgende sites vind je een aantal andere Minecraft map editors. Bekijk die eens als je eerst online wilt zien wat de mogelijkheden zijn, voor je een editor download. Dit zijn ook allemaal goede map editors. Lees wel even de handleiding, zodat je weet hoe het werkt en pas op met wat je downloadt.

De sites waar wij naar linken zijn allemaal veilig. Toch willen we benadrukken, dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je op internet doet en wat je download. Op andere sites geldt ook een ander privacy beleid.

De links naar Minecraft map editors

Via deze link kun je de handleiding vinden over hoe je de kaarten die je maakt met de Minecraft Map editor, moet installeren, zodat je erop kunt spelen.

Geniet van dit mooie spel en de map editors. Je zult je niet vervelen.  Voor overige informatie bekijk: hulpsectie, skins, servers, en crafting.