Custom Minecraft Maps: speel maps van andere bouwers of upload je eigen Maps

Custom Minecraft Maps: speel maps van andere bouwers of upload je eigen Maps

Custom Minecraft maps maken Minecraft nog leuker!

Op deze pagina bieden we je een uitgebreid overzicht van websites waar je Minecraft Maps kan downloaden. Met Minecraft maps bedoelen we in deze context ‘custom saved game worlds’, die vaak gemaakt zijn door de fans van Minecraft zelf, de spelers dus. Op deze pagina lees je hoe je Minecraft maps van anderen kan downloaden, zoals toffe adventure maps en survival maps. Daarnaast leggen we uit hoe je je eigen maps kan opslaan in Minecraft singleplayer zodat je die kan uploaden naar een server. Of je nou op zoek bent naar een leuke map om mee te klooien in singleplayer, of met je matties in een zelf gehoste server met een custom map aan de gang wil, er is voor ieder wat wils op deze website te vinden.

Snelle navigatie naar pagina’s op deze website:

Minecraft maps, een korte uitleg

De apart gemaakte werelden binnen Minecraft noem je Minecraft maps. Dit kan dus van alles zijn. Bijvoorbeeld een toffe puzzelmap die je hersenen flink laat kraken, of een uitdagend rollenspel-avontuur met zelfs hele verhaallijnen. Ook pretparken, zoals complete kopieën van Walibi of Slagharen, zijn ook populair.  Anders dan Minecraft seeds worden custom maps aangepast opgeslagen, waardoor ze een betere gebruikerservaring bieden.

Het leuke aan custom Minecraft Maps is dat de mogelijkheden letterlijk eindeloos zijn. Jouw fantasie en creativiteit is de enige grens. Het is voor iedereen mogelijk om een eigen wereld in Minecraft te maken. Wij zouden zeggen, probeer het zelf eens. Download een custom Minecraft map van de website en upload hem in Minecraft. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Een Minecraft map installeren

We krijgen geregeld vragen over hoe je Minecraft Maps moet installeren. Dat komt omdat het in eerste instantie (als je Minecraft dus voor het eerst speelt) wat moeilijk lijkt. Dit is echter zeker niet het geval, en nadat je het eenmaal gedaan hebt zal je het waarschijnlijk nooit meer vergeten. Voor nu, hier is een korte handleiding die je helpt bij het installeren van je Minecraft map. De handleiding is geschreven voor Windows, maar eigenlijk geldt voor elk besturingssysteem ongeveer hetzelfde proces.

Overzicht van Minecraft maps

Op deze website hebben we geprobeerd een zo volledig mogelijk aanbod van Minecraft Maps aan te bieden. Vanzelfsprekend kunnen we alle maps niet zelf op onze server hosten, daarom verwijzen we je naar andere sites die Minecraft Maps ter download aanbieden. Bekijk hier de lijst van sites die Minecraft Maps downloads aanbieden.

Daarnaast hebben we een verzameling gemaakt van Minecraft Maps die je zeker eens moet bekijken. Check ze bij adventure maps en survival maps. Daarnaast kan je een Minecraft Map Editor gebruiken en je eigen maps daarmee aanpassen.

Je eigen maps uploaden

Heb je zelf vette Minecraft maps gemaakt die je graag wil delen met het web? Bekijk dan eens deze pagina. Veel van de sites die daar staan bieden ook de mogelijkheid om je eigen maps te uploaden. En wat is er nu toffer dan wanneer je eigen map gezien wordt door Minecraft spelers van over de hele wereld?

Voor nu wensen we je veel plezier met het spelen van custom Minecraft maps, en misschien wil het maken van je eigen maps.