Minecraft server maken

Minecraft server maken

1125
0
DELEN
minecraft server maken

Snel en eenvoudig een Minecraft server maken

Als je wilt weten op welke manier je snel je eigen Minecraft server maken kunt, dan moet je dit artikel lezen.

Als je van plan bent om met een paar vrienden online Minecraft te gaan spelen, dan is een Minecraft server maken een prima idee. Je hebt daarvootxr wel enige kennis van computers nodig. Wanneer je echter van plan bent om met heel veel spelers tegelijkertijd op je server bezig te zijn en deze altijd online moet zijn, dan kun je beter kiezen voor betrouwbare Minecraft server hosting van MinecraftBase.nl. Als echte Minecraft fans zorgen wij natuurlijk goed voor andere Minecraft fans. Je kunt daarom direct profiteren van 10% korting op Minecraft server hosting. Gebruik daarvoor de kortingscode: MINECRAFTTBASE

We hebben erg veel reacties op dit artikel gekregen. Het is voor velen nog niet duidelijk hoe het nou precies in zijn werk gaat bij het Minecraft server maken. Veel van jullie hadden problemen bij portforwarding. Dat kan lastig zijn, omdat je bij iedere router iets anders te werk moet gaan om poorten open te zetten. Om jullie van dienst te zijn en hopelijk de problemen op te lossen hebben we twee video’s onderaan deze pagina gezet. Kijk daar dus even naar om in video uitgelegd te krijgen wat je moet doen. Ook in deze post kun je nog informatie vinden over portforwarding.

Zoals gezegd zullen we je hier uit gaan leggen hoe je op snelle en eenvoudige wijze een eigen Minecraft server maken kunt. Je zult zien, dat als je weet hoe het moet, het niet zoveel voor stelt. Vaak worden dit soort server private servers genoemd of thuisnetwerken. Door een eigen server te maken kun je met vrienden online spelen, zonder daarvoor te hoeven betalen. Mocht je willen weten wat Minecraft server hosting precies inhoudt, dan moet je een hier kijken: Minecraft server hosting. Bij het toelaten van andere spelers, moet je nog steeds portforwarding toepassen. Hieronder leggen we daar het een en ander over uit.

Met de standaard software van Mojang kun je gratis een eigen Minecraft server maken. De meeste besturingssystemen ondersteunen de software. Onder andere Windows, Mac en Linux kunnen ervoor gebruikt worden. Dus laten we eens kijken hoe het werkt.

Het installeren

Om te beginnen moet je de volgende internetpagina bezoeken: minecraft.net/download. Vanaf daar kun je de Windows server downloaden. Het plaatje aan de rechterkant laat je zien waar je de downloadlink kunt vinden.

Opstarten

De tweede stap is het aanmaken van een bestandsmap. Je kunt bijvoorbeeld op het bureaublad een map neerzetten en daar het programma, dat je zojuist hebt gedownload inzetten. ‘’Minecraft_server.exe’’ moet je dus in deze map zetten.

Configureren van de server

Nu gaan we de server configureren. Start eerst de server op door dubbel te klikken op het bestand ‘Minecraft_server.exe’. Verder moeten er nog een aantal bestanden in deze map komen te staan. We gaan hieronder bekijken wat me nog meer nodig hebben om een Minecraft private server te maken.

World

In de bestandsmap ‘world’ kun je alle kaarten zetten. Als je een toffe nieuwe wereld hebt gevonden, die je wilt spelen, dan moet je die hier inzetten.

IP-adressen en spelers bannen

Je kunt aan ‘Banned-IPs.txt’ of ‘Banned-Players.txt’ IP-adressen of namen van spelers toevoegen, die je van je server wilt weren. Je zet ze daarmee op een zwarte lijst, waardoor ze niet meer in kunnen loggen.

Ops.txt

Aan dit bestand moet je je eigen naam en die van andere administrators toevoegen. Een ‘’op’’ houdt in dat je het recht hebt op commando’s in te voeren in je console.

Server.Log

In de server log staat het hele log van jouw server. Je kunt er de hele geschiedenis van de server in terug zien. In dat logbestand van jouw Minecraft server staan onder andere de commando’s die zijn uitgevoerd en ook de chats die zijn gevoerd. Erg handig voor het Minecraft server maken.

Server. Properties

Hier kun je alle eigenschappen van jouw eigen Minecraft server terug vinden. Je kunt hier ook de instellingen configureren. Als je er een beetje handigheid in krijgt is het heel simpel om te begrijpen wat er staat en er veranderingen in aan te brengen. Dit is een belangrijk bestand, waar je regelmatig een back-up van moet maken. Als je veranderingen maakt en er gaat iets fout heb je altijd nog een bestand achter de hand van voor de wijzigingen. Op de afbeelding hier rechts kun je zien hoe het bestand eruit ziet.

White-List.txt

De witte lijst is een lijst van spelers, die jij toegang geeft tot de server. Normaal gesproken is deze witte lijst niet geactiveerd. Om er gebruik van te maken moet je ‘server.properties’ openen en daarin de volgende aanpassing maken. ‘’white-list=false’’ > ‘’white-list=true’’.

Minecraft server maken helder uitgelegd

Hier zullen we portforwarding uitleggen en hoe je IP-adressen moet configureren. Eerst open je de server door ‘Minecraft_server.exe’ uit te voeren. De server is online zolang als jij dit bestand uitvoert op jouw computer. Sluit je het af, dan zullen de andere spelers ook niet meer bij de server kunnen. Let hierbij op de volgende zaken.

  • Open eerst Minecraft en voeg daar een nieuwe server toe. Wat betreft de naam kun je net zo creatief zijn als je zelf wilt. Om met de server te verbinden moet je als IP kiezen voor ‘localhost’.
  • Als je ook met spelers van buiten je netwerk wilt spelen, dan is het nodig om portforwarding in te stellen. Lees hier hoe portforwarding werkt. Je moet eerst jouw site opzoeken via deze link en dan voor Minecraft kiezen. Het is niet nodig om de software te installeren. Je kunt alles via jouw router doen.

Dat was alles. Nu ben je de trotse eigenaar van een eigen Minecraft server. Zoals je hebt gemerkt is een Minecraft server maken niet moeilijk. Geniet ervan om met je vrienden te komen.

De instructie video’s van een Minecraft server maken

Nu geven we je nog de video’s, zodat je ook kunt zien wat je precies moet doen in het geval van een Minecraft server maken. In de eerste video zijn ze nogal langdradig, maar deze is wel in het Nederlands. De tweede video is kortbondiger en duidelijker, maar die is in het Engels.

Ben je op zoek naar een Minecraft Free Download?