Minecraft map installeren

Minecraft map installeren

827
0
DELEN
minecraft map installeren

Gemakkelijk een Minecraft Map installeren

Op snelle en gemakkelijke wijze een Minecraft Map installeren is zo gepiept met deze handleiding. Je hebt vast wel eens bij vrienden of op Youtube een vette map gezien, die je graag zelf zou willen spelen. Nou, dat is mogelijk en wij gaan je hier vertellen hoe je dat moet doen.

Zie hieronder de handleiding Minecraft map installeren. Het kan misschien moeilijk lijken om dit te doen, maar dat valt alleszins mee. Deze handleiding Minecraft map installeren is vooral bedoeld voor Windows 7 en Vista. Ook andere besturingssystemen zouden moeten werken. Waar de bestanden worden opgeslagen is dan wel anders.

We hebben voor jouw gemak twee verschillende handleidingen gemaakt om Minecraft maps te installeren. Een voor beginners en een voor meer gevorderde computergebruikers. We leggen ook uit hoe je Pocket Editions Maps kunt installeren op iOS. Dat staat helemaal onderaan deze pagina.

Handleiding Minecraft map installeren voor beginners

Download een Minecraft map die je wilt gaan spelen. Op onze pagina Minecraft maps download kun je een aantal leuke vinden. Dit is ook een voorbeeld, die je misschien leuk vindt. Dat is een hele leuke survival map. Het downloaden kan even duren en je moet erbij oppassen, dat je geen schadelijke bestanden downloadt.

Het bestand dat je hebt gedownload is waarschijnlijk een .zip of .rar bestand. Dat betekent dat het ingepakt is. Daarom moet je het eerst op een plek, die je makkelijk terug kunt vinden uitpakken. Bijvoorbeeld met het programma Winrar, maar een ander programma werkt ook. Nu moet je het uitgepakte bestand kopiëren naar de saves map van Minecraft.

Om de locatie van je saves folder te vinden moet je het volgende doen:

Open eerst Minecraft en klik op Options boven de login-knop. Er opent een scherm met Launcher Options. Achter de tekst Game location on disk staat een link in het blauw. Dit is waar jouw versie van Minecraft op de computer is geïnstalleerd. Klik op de blauwe link. In het scherm, dat vervolgens open gaat zoek je de saves map en die moet je openen. Daar plak je het bestand, dat je zojuist hebt gekopieerd. Je kunt hier ook de naam van het bestand veranderen. Je zou het bijvoorbeeld World 5 kunnen noemen.

Klaar is Kees. Dat was alles. Nu kun je Minecraft opstarten en je zult de kaart bij de single player tussen de lijst met maps zien staan. Je kunt deze handleiding minecraft map installeren natuurlijk ook voor andere kaarten gebruiken. Veel plezier.

Handleiding Minecraft map installeren voor Minecraft 1.6

Als je Minecraft 1.6 hebt moet je iets anders te werk gaan. Start Minecraft op en volg de instructies, die je hieronder ziet.

minecraft map installeren

Alternatieve handleiding Minecraft map installeren

De handleiding voor beginners lijkt korter, maar duurt langer. Voor de mensen die wat meer computerervaring hebben is de volgende manier ook een optie. Je hoeft bij deze alternatieve manier niet eerst het spel te openen om je map je vinden.

 1. Download een kaart, die je wilt spelen.
 2. Pak het bestand uit en zet het op een makkelijke plek.
 3. Optioneel: geef de kaart een andere naam.
 4. Kopieer of knip het bestand.
 5. Ga naar Start, en vervolgens Voer het volgende in zonder aanhalingstekens ‘%appdata%’ en druk op enter.
 6. Je opent hiermee C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming. Open de map ‘.minecraft’.
 7. Open de map saves en plak hier het bestand.
 8. Open Minecraft en je kunt je nieuwe kaart bespelen.

Handleiding minecraft map installeren voor iOS

De volgende handleiding is bedoeld voor degenen, die Pocket Editions Maps willen installeren op hun iPhone.

 1. Download een Minecraft kaart en pak deze uit.
 2. Download en installeer i-Funbox (gratis).
 3. Sluit te iPhone aan op de computer en open i-Funbox. Ga naar het tabblad Managing App Data en klik vervolgens op het Minecraft pictogram.
 4. Ga vervolgens naar Documenten>games>com.mojang>minecraftWorlds.
 5. Plak hier vervolgens de kaart, je je hebt gedownload.
 6. Je kunt gaan spelen. De nieuwe kaart staat nu in je maps lijst in Minecraft.

Veel plezier met alle nieuwe kaarten. Nu weet je hoe je in de toekomst iedere kaart kan spelen waar je zin aan hebt. Zie ook Minecraft maps voor nog meer vette werelden.

Tot slot willen we je nog even wijzen op alle andere nuttige informatie op onze site. Hier kun je adventure maps, maps dowloads, puzzle maps, en forum maps vinden. Voor echte Minecraft fans zijn er ook maps, skins, en crafting.

Voor nu, we hopen dat je wat hebt gehad aan deze handleiding Minecraft map installeren. Succes!

DELEN
Vorig artikelStoryblock
Volgend artikelMinecraft server maken